Opslagbox huren tijdens verhuizing? Handige tips & tricks

Opslagruimte en studeren is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als student verhuis je naar een grote stad dichtbij de Universiteit, en je spullen reizen met je mee. First things first uiteraard. Het regelen van een studentenkamer is van belang, maar een opslagbox huren natuurlijk ook. Zo ben je er immers zeker van dat je jouw inboedel altijd bij de hand hebt. Daarnaast zorgt een opslag er ook voor dat je jouw eigendommen veilig kunt bewaren. Of dat nu gaat om je kleding collectie, hobby spullen of meubels. 

Tegenwoordig kun je in elke grote studentenstad wel een voordelige ruimte huren. Daarbij kun je profiteren van aantrekkelijke tarieven en flexibele voorwaarden. Wil je een opslagbox huren voor een korte periode? Geen probleem. Flexibel betekent namelijk ook dat je niet vastzit aan een bepaalde huurtermijn. Reserveren doe je eenvoudig online waardoor je ook nog eens bespaart op je kostbare vrije tijd. Heb je alles tot in de puntjes geregeld? Dan is het tijd om jouw opslagruimte zo efficiënt mogelijk in te gaan delen. Dit maakt de zoektocht naar dat specifieke item straks een stuk eenvoudiger. Met deze handige tips & tricks houd je als student ook in je opslagbox orde en overzicht.

Zo richt je jouw opslagruimte efficiënt en overzichtelijk in

Door de beperkte ruimte in je kamer, ben je als student natuurlijk al enigszins gespecialiseerd op het gebied van ruimtebesparende oplossingen. Deze manier van denken kun je tevens prima toepassen in je gehuurde opslagruimte. Op deze manier kun je jouw opslagbox zo indelen dat je voorwerpen in één oogopslag terugvindt. Dit voorkomt tevens dat de inboedel in jouw opslagruimte beschadigd raakt. Om je op weg te helpen hebben we een aantal belangrijke aandachtspunten voor je op een rij gezet:

  • Maak een selectie van de spullen die je niet dagelijks nodig hebt maar toch graag wilt opslaan. Dit kunnen bijvoorbeeld meubels zijn of een antieke stripboeken collectie waar je geen afstand van kan doen maar ook niet dagelijks meer leest. Plaats deze spullen zoveel mogelijk achterin de opslagbox.
  • Pak elektronische apparatuur zo goed mogelijk in. Dit kun je het beste met noppenfolie doen. Plaats ze daarna in een stevige en afsluitbare doos. Zo voorkom je stofvorming en krassen. Bepaal voor jezelf hoe vaak je deze apparaten nodig hebt. Als je er regelmatig gebruik van wil maken is het goed om ze een plaatsje voorin de opslagruimte te geven.
  • Ook documenten moet je vooraf aan een inspectie onderwerpen. Er is niets lastiger dan dat je de opslagruimte overhoop moet halen in je zoektocht naar dat éne belangrijke papiertje. Berg onbelangrijke documenten op in een ordner. Papieren die je wel regelmatig nodig hebt plaats je het beste in het zicht.

Voordelig een opslagbox huren 

Tijdens het indelen van de opslagruimte is het handig om een smal looppad te creëren. Zo kun je ook de spullen achterin de box eenvoudig bereiken. Ook kleding die je niet kwijt kunt op je studentenkamer kun je bewaren in een opslagbox. Deze boxen zijn goed geïsoleerd en geconditioneerd waardoor de luchtvochtigheid optimaal blijft. Een opslagbox huren biedt dé oplossing als je jouw inboedel veilig en binnen handbereik op wilt slaan. Daarnaast is een opslagruimte 365 dagen per jaar en 7 dagen per week toegankelijk.

Voordelige raambekleding voor in je studentenkamer

Als nieuwe student gaat er een wereld voor je open! Een nieuwe uitdaging, nieuwe school, een nieuwe stad en misschien ga je zelfs voor het eerst op jezelf wonen! Voor degenen die al op kamers wonen, het is survivallen. Roeien met de riemen die je hebt en helaas geen 5-sterren diners meer, die je ouders elke dag altijd klaarmaken. Je hebt een mager budget en daar moet je je elke maand mee zien te redden. Het kan natuurlijk ook zijn dat ome DUO je steeds uit de brand helpt! Voor je nieuwe kamer heb je natuurlijk wel een aantal dingen nodig, waaronder raambekleding als dat er nog niet hangt. In dit artikel geef ik je daarom tips over voordelige keuzes voor raambekleding!

 

Klassieker & voordelig

De meest voordelige optie voor raambekleding zijn rolgordijnen. Tijdloos en een strakke look. In veel verschillende kleuren te verkrijgen! Neutrale tinten en felle kleuren, voor ieder wat wils. Kies voor een verduisterend rolgordijn, zo wordt de kamer goed donker en kun je ’s nachts lekker slapen. Het is te begrijpen dat je studentenkamer vast niet altijd even netjes is of zal zijn en het wil nog wel eens gebeuren dat er iets vies wordt. Over het schoonmaken van je raambekleding hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken! De stof is afneembaar met een klamme doek, dus zo gepiept! Vanaf €9,- euro kun je al een rolgordijn op maat in je kamer hebben hangen!

 

Trendy & voordelig

De raambekleding die na rolgordijnen het meest voordelig is, zijn plisségordijnen. Een stijlvolle raambekleding waarbij het systeem strak tegen het raam gespannen zit. Daarom ook zeker geschikt voor een draai-kiepraam, wanneer je het raam open kantelt blijft het gordijn netjes tegen het raam hangen. Het plisségordijn heeft een isolerende werking en zorgt dat geluid gedempt wordt. Handig wanneer je van plan bent regelmatig een feestje te geven of je op tijd naar bed wil in de tentamenperiode. Heerlijk rustig slapen! De temperatuur blijft door het plisségordijn ook gelijk, wat voor weer het buiten ook is. Vanaf €19,- euro kun jij plissegordijnen bestellen!

 

Aluminium jaloezieën

Een goede keuze voor je studentenkamer zijn aluminium jaloezieën. Deze raamdecoratie kun je naar je eigen smaak samenstellen. Denk aan de kleur, de lamelbreedte of  de bediengszijde! Het fijne van aluminium jaloezieën is dat ze vuil & vocht bestendig zijn. Je kunt ze gewoon afnemen met een klamme doek en ze verkleuren niet in vochtige ruimtes! Ook geschikt voor de keuken of badkamer in je studentenhuis dus. Volledig op maat gemaakte raambekleding met de beste kwaliteit. Overdag kun je de lamellen een stukje kantelen, waardoor er wel licht naar binnen komt en je directe inkijk vermijdt.

Wat komt er voor de ramen in jouw studentenkamer te hangen?

Premie inboedelverzekering voor studenten vaak hoger dan nodig

Ga jij als student binnenkort op kamers of woon je sinds kort op jezelf? Dan kun je ervoor kiezen een inboedelverzekering, ofwel een woonverzekering, afsluit. Uit onderzoek van Inboedelverzekering Informatie Centrum blijkt dat verzekeraars het studenten moeilijk maken om zo’n verzekering af te sluiten. Ze laten je vaak te veel betalen of dwingen je om een aansprakelijkheidsverzekering erbij te nemen. Tijdens het onderzoek werden 28 verzekeraars onderzocht.


Weinig geld, veel kosten 

Als uitwonende student heb je vaak best wel wat kosten, denk aan de huur van je kamer, collegegeld, kosten van je boeken en een beetje genieten van je studentenleven. Ook abonnementen en verzekeringen komen hierbij om kijken. Denk aan een telefoonabonnement, sportkaart en je zorg- en inboedelverzekering. Deze woonverzekering is niet verplicht, maar kan handig zijn. 


Hele woning verzekeren in plaats van kamer

Een goede inboedelverzekering vinden als student zijnde lijkt dus nog knap lastig. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 60% van de verzekeraars studenten oververzekeren. Dit omdat er een premie over de gehele woning wordt berekend, in plaats van enkel voor de studentenkamer. Hierdoor worden de kosten veel hoger, kosten die je het liefst zo laag mogelijk wilt houden. Voor studenten is het daarom lastig om een passende verzekering te vinden waarbij je waar voor je geld krijgt. Ook blijkt dat verzekeraars advertenties plaatsen waarin zij beloven dat ze deze woonverzekering hebben speciaal voor studenten, terwijl dat niet zo is. Zeven van de 28 verzekeraars bieden zo’n studentenverzekering aan, waaronder Centraal Beheer, ABN AMRO, FBTO, OHRA en Delta Lloyd. 


Aanvullende verzekering inbegrepen

Helaas blijkt dat veel verzekeraars, die een speciale inboedelverzekering aanbieden voor studenten, op een andere manier zorgen voor het verhogen van de premie. Zij voegen namelijk automatisch een aansprakelijkheidsverzekering toe aan de inboedelverzekering. Onder andere ING, ABN AMRO en Besured maken zich hier schuldig aan. Hierdoor worden de kosten alsnog hoger, terwijl zo’n aansprakelijkheidsverzekering dus vaak helemaal niet nodig is. Je betaalt voor iets extra’s waar je geen nee tegen kunt zeggen. Je wilt in een restaurant ook niet betalen voor verplichte bijgerechten die je toch niet opeet, toch? 


Dubbel betalen 

Volgens het Verbond van Verzekeraars hebben bijna alle Nederlanders, ruim 99%, al een aansprakelijkheidsverzekering. Bij zo’n aansprakelijkheidsverzekering worden kinderen tot en met 27 jaar, ook als deze op kamers wonen, meeverzekerd. Tot die leeftijd is het zelf afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering dus onzin. Toch verplichten verzekeraars het dus vaak bij het afsluiten van een inboedelverzekering. Het gevolg hiervan is dat studenten (veel) te veel betalen en oververzekerd zijn.


Goed zoeken en nadenken over verzekering

Jammer dat verzekeraars het zo lastig maken, want als student kun je je geld goed gebruiken voor andere dingen. Denk dus goed na over het afsluiten van zo’n inboedelverzekering. Als student heb je deze niet altijd per se nodig. Waarom niet? Met de verzekering verzeker je je inboedel. Kijk eens om je heen in je kamer en reken uit wat de waarde is van de spullen die je hebt. Waarschijnlijk zijn je smartphone en je laptop het meest waard. Maar deze kun je ook los verzekeren. Zo ben je buitenshuis ook gedekt voor schade aan deze dure apparaten. Wil je wel een inboedelverzekering? Ga dan op zoek naar een verzekeraar die een speciale studentenverzekering heeft én je niet verplicht een aansprakelijkheidsverzekering aansmeert.

Waar moet je op letten als je een woning gaat huren?

Het is altijd spannend wanneer je voor het eerst op jezelf gaat wonen. Naast het feit dat je voortaan alles zelf moet doen, moet je ook behoorlijk wat regelen om goed te kunnen wonen. Maar waar moet je op letten wanneer je een huis wilt gaan huren? In dit artikel geven we de belangrijkste tips!

Inschrijven huurwoning

Voor een huurhuis geldt vaak een lange wachtrij voordat je in aanmerking komt voor een dergelijke woning. Zeker in steden kan het al snel 5 tot 10 jaar duren voordat je een kans maakt op een woning. Schrijf je daarom zo snel mogelijk in bij een woonvereniging wanneer je minimaal 18 bent. Dit zal je kans op een woning aanzienlijk versterken wanneer je eenmaal uit huis wilt.

Verzekering huurwoning

Wanneer je eenmaal een huurwoning hebt weten te bemachtigen moet je nog het een en ander regelen voordat je in het huis gaat wonen. Zo moet je je verzekeringen op orde hebben voordat je voor ongewenste situaties komt te staan. De belangrijkste verzekering voor een huurhuis is een inboedelverzekering. Ondanks dat het een huurhuis is, kan er natuurlijk wel schade aan je inboedel ontstaan. Een woonverzekering heb je over het algemeen niet nodig. Omdat de woning een huurhuis is en niet jouw eigendom is, is de woning in veel gevallen al verzekerd door de verhuurder.

Huurtoeslag

Wanneer je een sociale huurwoning gaat betrekken, heb je recht op huurtoeslag wanneer je salaris niet toereikend genoeg is. Hoeveel huurtoeslag je ontvangt hangt af van meerdere factoren. Naast je salaris wordt er ook gekeken naar de salarissen van je eventuele huisgenoten en de hoogte van de huur van de woning. Benieuwd waar jij recht op hebt? Je kunt je huurtoeslag berekenen via een handige tool op de website Berekenen.nl.