Beste inboedelverzekeringen studenten (hoogste dekking)

De beste inboedelverzekering voor studenten? Hieronder staan de inboedelverzekeringen gesorteerd naar hoogte van dekking bij schade:

Zie ook de uitgebreide toelichting van de verschillende dekkingen per categorie voor ZEKUR Wonen op de ZEKUR overzichtspagina.

 Nu bij online afsluiten van je Centraal Beheer verzekering ook Buitenshuis & All risk verzekering mogelijk! Klik hier

 

Wat is dan nu de beste studenten inboedelverzekering?

Op basis van het overzicht zou je zeggen: de FBTO inboedelverzekering voor studenten… maar je kunt je afvragen of je als student op kamers echt zo’n hoge dekking nodig hebt? De dekking van de Centraal Beheer verzekering en zelfs die van de ZEKUR Wonen verzekering zal al gauw voldoende zijn voor de gemiddelde studenten kamer. Niet heel verrassend is het lijstje bij de goedkoopste inboedelverzekeringen voor studenten precies omgekeerd. Denk dus goed na over wat je echt nodig hebt om niet in de problemen te komen, en kies zelf.

Welke waarde is eigenlijk verzekerd? Nieuwwaarde of dagwaarde?

De meeste verzekeraars vergoeden (afhankelijk van het product) lange tijd de nieuwwaarde. In de praktijk zul je als student vaak vele spullen, zoals meubels, verslijten tijdens je studententijd, dus die nieuwwaarde is vooral van belang voor bijvoorbeeld nieuwe electronica en kleding.