Autoverzekering 22 jarige

Goedkope (WA) autoverzekering voor 22 jarigen

Ben je 22 jaar en wil je je auto goedkoop verzekeren? Dan moet je je minimaal WA verzekeren. Bij sommige verzekeraars kan je je helemaal niet verzekeren als je 22 bent (soms is 25 jaar het minimum). Verder hangt je autoverzekering premie sterk af van het aantal schadevrije jaren dat je al hebt opgebouwd.

Vergelijk eenvoudig uitgebreid premies van autoverzekeringen op de website van Studenten Wegwijzer:

autoverzekeringen-vergelijken-studenten-wegwijzer

 

 

 

 

 

 

 

 

De exacte maandpremie voor je autoverzekering hangt af van o.a. je leeftijd, hoe lang je je rijbewijs al hebt, je schadevrije jaren, je postcode en uiteraard de te verzekeren auto. Om toch een vergelijking te kunnen maken hebben we een vergelijking gemaakt op basis van de volgende gegevens:

  • Auto: Volkswagen Golf IV uit 1998 (zeer populair en betaalbaar model)
  • Verzekering: Alleen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
  • Leeftijd: 22 jaar
  • Schadevrije jaren: 4
  • Postcode: Utrecht centrum

De verschillen tussen verzekeraars zijn niet zo groot als voor 18 jarigen, maar als je niet uitkijkt kun je toch al gauw een paar honderd euro teveel betalen. Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste uit onderstaande vergelijking is maar liefst € 420 per jaar!

OVERZICHT GOEDKOOPSTE AUTOVERZEKERINGEN EN PREMIES PER MAAND

Goedkope autoverzekeringen voor 22 jarigen op een rij (maandpremies voor het laatst bijgewerkt op 23 oktober 2013 en inclusief assurantiebelasting):

Noot Redactie: onze vergelijking was te oud om hier nog betrouwbaar te publiceren. Vergelijk zelf actuele premies op studentenwegwijzer.nl

Meer over: goedkope autoverzekeringen voor studenten