Opslagbox huren tijdens verhuizing? Handige tips & tricks

Opslagruimte en studeren is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als student verhuis je naar een grote stad dichtbij de Universiteit, en je spullen reizen met je mee. First things first uiteraard. Het regelen van een studentenkamer is van belang, maar een opslagbox huren natuurlijk ook. Zo ben je er immers zeker van dat je jouw inboedel altijd bij de hand hebt. Daarnaast zorgt een opslag er ook voor dat je jouw eigendommen veilig kunt bewaren. Of dat nu gaat om je kleding collectie, hobby spullen of meubels. 

Tegenwoordig kun je in elke grote studentenstad wel een voordelige ruimte huren. Daarbij kun je profiteren van aantrekkelijke tarieven en flexibele voorwaarden. Wil je een opslagbox huren voor een korte periode? Geen probleem. Flexibel betekent namelijk ook dat je niet vastzit aan een bepaalde huurtermijn. Reserveren doe je eenvoudig online waardoor je ook nog eens bespaart op je kostbare vrije tijd. Heb je alles tot in de puntjes geregeld? Dan is het tijd om jouw opslagruimte zo efficiënt mogelijk in te gaan delen. Dit maakt de zoektocht naar dat specifieke item straks een stuk eenvoudiger. Met deze handige tips & tricks houd je als student ook in je opslagbox orde en overzicht.

Zo richt je jouw opslagruimte efficiënt en overzichtelijk in

Door de beperkte ruimte in je kamer, ben je als student natuurlijk al enigszins gespecialiseerd op het gebied van ruimtebesparende oplossingen. Deze manier van denken kun je tevens prima toepassen in je gehuurde opslagruimte. Op deze manier kun je jouw opslagbox zo indelen dat je voorwerpen in één oogopslag terugvindt. Dit voorkomt tevens dat de inboedel in jouw opslagruimte beschadigd raakt. Om je op weg te helpen hebben we een aantal belangrijke aandachtspunten voor je op een rij gezet:

  • Maak een selectie van de spullen die je niet dagelijks nodig hebt maar toch graag wilt opslaan. Dit kunnen bijvoorbeeld meubels zijn of een antieke stripboeken collectie waar je geen afstand van kan doen maar ook niet dagelijks meer leest. Plaats deze spullen zoveel mogelijk achterin de opslagbox.
  • Pak elektronische apparatuur zo goed mogelijk in. Dit kun je het beste met noppenfolie doen. Plaats ze daarna in een stevige en afsluitbare doos. Zo voorkom je stofvorming en krassen. Bepaal voor jezelf hoe vaak je deze apparaten nodig hebt. Als je er regelmatig gebruik van wil maken is het goed om ze een plaatsje voorin de opslagruimte te geven.
  • Ook documenten moet je vooraf aan een inspectie onderwerpen. Er is niets lastiger dan dat je de opslagruimte overhoop moet halen in je zoektocht naar dat éne belangrijke papiertje. Berg onbelangrijke documenten op in een ordner. Papieren die je wel regelmatig nodig hebt plaats je het beste in het zicht.

Voordelig een opslagbox huren 

Tijdens het indelen van de opslagruimte is het handig om een smal looppad te creëren. Zo kun je ook de spullen achterin de box eenvoudig bereiken. Ook kleding die je niet kwijt kunt op je studentenkamer kun je bewaren in een opslagbox. Deze boxen zijn goed geïsoleerd en geconditioneerd waardoor de luchtvochtigheid optimaal blijft. Een opslagbox huren biedt dé oplossing als je jouw inboedel veilig en binnen handbereik op wilt slaan. Daarnaast is een opslagruimte 365 dagen per jaar en 7 dagen per week toegankelijk.