Voorkom als student financiële problemen

Hoewel het voor jongeren natuurlijk erg leuk is om tijdens de studententijd op kamers te gaan wonen, houden ze er vaak geen rekening mee dat het zelfstandige wonen behoorlijk wat financiële veranderingen teweegbrengt in hun leven.

Om te beginnen krijg je als student te maken met de huur en de andere vaste lasten, zoals gas en elektriciteit, die maandelijks moet worden betaald. Waar studenten er bij hun ouders geen omkijken naar hadden, doordat de ouders verantwoordelijk waren voor het betalen van deze kosten, moeten ze nu rekening houden met een maandelijkse afschrijving die het saldo van de betaalrekening flink verlaagt. Vergeet  ook niet dat de hedendaagse studenten een lening moeten afsluiten om te kunnen studeren. Het moge duidelijk zijn: je hebt een stuk minder uit te geven dan dat studenten uit de jaren '80 en '90.

Wat als er iets kapot gaat?

In het ouderlijke huis kunnen jongeren hun ouders lief aankijken. Nu is dit niet meer het geval. Om ervoor te zorgen dat de kosten van een mogelijke beschadiging geen permanente deuk slaan in je studentenrekening is het verstandig om je als student te verzekeren. Voorkomen van financiële rampspoed is mooi, maar zelfs dan nog kan het zijn dat je als student aan het einde van de maand niets meer over hebt om te besteden?

Maar hoe betaalt je dat als arme student dan toch?

Hoe kunnen de jongeren van tegenwoordig een eigen kamer en alles dat hierbij komt kijken bekostigen? Waar sommigen van hen het privilege hebben om rijke ouders te hebben, nemen veel van hen een bijbaantje. Door naast hun opleiding of stage in de avond of in het weekend te werken, kunnen deze jongeren ervoor zorgen dat ze zelfstandig kunnen wonen en voorbereid zijn op alle mogelijke kosten. Werk je dus niet langer in de schulden en ga aan het werk!