Studenten links

Oriëntatie op je studie

Voor meer informatie over opleidingen kijk je op MBOstart, HBOstart of Universiteitstart

Handige websites voor studenten

Studentenplatform in oprichting Studentz.nl en zusterblog Studentblog.nl

De leuke studentenblog Slimme Centen voor Studenten is volledig gefocust op kansen om te besparen op je studentenleven.

MijnStudentenleven – hét online portaal voor studenten. Alle nuttige informatie voor studenten; van verzekering tot lening, van kamer tot stufi betaaldata

Studiekeuze hulp | Hazelzet advies

Bijbanen & vakantiewerk

Zoekbijbaan.nl – Als student ben je bijna altijd wel op zoek naar een leuke en goed verdienende bijbaan. Die kun je eenvoudig vinden op de website Zoekbijbaan.

Studentjob.nl – Bij Studentjob (onderdeel van Young Capital) kun je zeer veel vacatures vinden voor bijbanen en ander studentenwerk.

Zowerkt.nl – Superhandige gratis vacature site met een speciaal onderdeel vacatures voor studenten. Je vindt hier snel, gemakkelijk en gratis de juiste vacature. Met de zoekopties kun je eenvoudig en doeltreffend zoeken naar banen die bij jou passen. Een vacature zoeken of plaatsen is 100% gratis.

Vacatures.nl – Op zoek naar een (bij)baan? Neus eens rond op Vacatures.nl, bijvoorbeeld voor een vacature verzekeraar voor licht administratief werk. Makkelijk en goed geld verdienen voor (economie) studenten.

Studentenvacature.nl – Op de vacaturebank voor studenten Studentenvacature.nl (de grootste van Nederland) vind je makkelijk een stageplaats of bijbaan.

Wonen

Tips rond wonen:

Huurtoeslagberekenen.com – Mis geen inkomsten en bereken snel hoeveel recht jij op huurtoeslag hebt!

Verhuizen is niet alleen relevant voor studenten, maar je kunt je ook laten verhuizen door studenten… Lekker goedkoop 🙂

Woningontruiming – Snelle woning ontruiming bij jou in de buurt! Ga naar de website voor een gratis offerte.

Als student kun je natuurlijk een kamer huren, maar nu de rente zo enorm laag staat kan het ook aantrekkelijk zijn (voor je ouders?) om een huis te kopen. Zoek je hiervoor een makelaar in Den Haag? Kijk dan eens bij Koenders Makelaardij. Zij helpen je met een taxatie, maar kunnen ook optreden als aankoopmakelaar.

Een studentenhuis kopen? In omgeving Enschede kun je hier voordelig geld lenen (Huis en Lage Rente).

Financieel

Ga je als student op vakantie of op stage? Kijk dan hier om reisverzekeringen voor studenten te vergelijken en direct af te sluiten.

Als student creditcards en andere geldzaken vergelijken en direct online afsluiten? Neem een kijkje op Geld24 voor een volledige vergelijking en meer informatie.

Roche verzekeringen – Uit Oirschot komt er een speciaal bedrijf, genaamd naar de oprichtster, ROCHE Financieel Adviseurs. Het is een bedrijf met ongeveer 10 man in dienst die zich allemaal bezighouden met persoonlijk en professioneel advies op het gebied van verzekeringen, hypotheken en veel meer. Neem gerust contact met ze op voor meer informatie.

Geen student meer? Wil je gewone inboedelverzekeringen vergelijken? Kijk dan eens op SluitSnel.nl

Wees verstandig en verzeker je inboedel, want de premie hoeft zeker voor jou als student niet duur te zijn.

Een scherp geprijsde zorgverzekering is die van AnderZorg. Je vindt er informatie meer over op Verzekeringadviseur.com

WA verzekering nodig? Er bestaan nog al wat misverstanden over deze Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering… Lees alles wat je moet weten op WAverzekering.com

Ben je student en ga je binnenkort naar het buitenland? Bekijk dan alle mogelijkheden om een kredietkaart aan te schaffen.

Heb je als student een eigen bedrijf, misschien wel een webshop? Denk dan eens heel goed na over een kredietverzekering, zodat je geen risico loopt op wanbetaling. Een kredietverzekeraar is bijvoorbeeld Dutch Credit Brokers.

Gezondheid & zorg

Laat je gebit tijdens je studententijd niet versloffen… Een bezoekje aan de tandarts kan je een hoop ellende besparen. Bijvoorbeeld bij Studentist.nl kun je in veel grote studentensteden terecht! Bijvoorbeeld Studentist Groningen.

Op zoek naar de beste zorgverzekeraar? – Zorgverzekeringen komen in allerlei vormen, dus om ervoor te zorgen dat je de beste zorgverzekering hebt bekijk je het best een groot aantal partijen.

Vergelijk zorgverzekeringen 2016 en bespaar geld op www.verstandig-vergelijken.nl

Ben je 18 jaar en ga je voor het eerst een zorgverzekering afsluiten? Bekijk dan eens de vergelijker Zorgverzekeringvergelijken18jaar.nl en ontdek de beste zorgverzekering voor jou.

Wil je als student switchen van zorgverzekeraar? Op de website Zorgverzekeringvergelijkenstudenten.nl vergelijk je gemakkelijk zorgverzekeringen en kun je zien welke het beste bij jou past.

Ben je echt op zoek naar de allergoedkoopste zorgverzekering? Kijk dan eens op www.goedkoopste-zorgverzekering.net naar de beste budget polissen en andere goedkope verzekeringen.

Vergelijk zorgverzekering – Betaal niet teveel voor je zorgverzekering als student en vergelijk de zorgverzekeringen  op SUM.

Zorgtoeslagberekenen.net – Benieuwd hoeveel zorgtoeslag jij kunt krijgen? Bereken je dan hier je zorgtoeslag.

Zorgdekking voor studenten – Op de website Ziektekostenverzekering.net vind je een groot aantal zorgverzekeringen voor studenten, evenals reguliere zorgverzekeringen.

Leven & liefde

Al een tijdje single en het helemaal zat? Wil je net wat meer diepgang dan wat Tinder kan bieden? Dan is een datingsite wellicht iets om te proberen. Er zijn er genoeg en je vindt ze onder andere op sites als Gratisdatingsite.nl.

Overige links & tips

Cool! Zelf online bucketlist ideeen op doen en je eigen bucketlist maken en publiceren op iBucketlist.nl

Mooimobiel.nlgoedkope telefoonhoesjes en tablet hoesjes, o.a. voor iPhone hoesjes of Samsung Galaxy hoesjes voor alle populaire varianten.

Hebben jullie last van muizen in je studentenhuis? Lees alles over muizen bestrijden op bestrijdenvanongedierte.nl. Ook voor het bestrijden van andere griezels, zoals zilvervisjes, mieren en houtwormen.

Studentensites.NL- Studenten Zoekmachine
Dé grootste informatiesite voor Studenten met alle studentensites van A tot Z

Easytalent.nl – De populairste studenten uitzendbureau, de leukste baan speciaal voor jou!

Rijbewijsplaneet.nl – handig overzicht van rijscholen in heel Nederland, o.a. voor een rijschool in Utrecht

Studentrijbewijs.nl – Een mooi overzichtje van verschillende autorijscholen.

HBOstart.nl Op HBOstart vind je een mooi overzicht van hogescholen en hbo opleidingen in Nederland. Dus wanneer je nog een hbo opleiding zoekt, kun je daar je studiekeuze bepalen.

MBOstart.nl  Een mbo opleiding kiezen is niet makkelijk. We kunnen ons goed voorstellen, dat je niet goed weet welke opleiding je moet kiezen. MBOstart is daarom de enige website waar je een overzicht kunt vinden van alle erkende mbo opleidingen.

Mijnstudentenleven.nl – De specialist voor inboedelverzekering studenten.

Sales Training | Steyn&Allberg – Vergroot je persoonlijke effectiviteit

Studentenmobiel.org – Op zoek naar een nieuwe mobiel? Kijk dan hier eens voor de beste telefoons voor studenten

Op de pagina Overige studenten tips vind je nog veel meer nuttige websites voor je studententijd.