Andere verzekeringen | De arbeidsongeschiktheidsverzekering

Doorgaans wordt een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten in het geval wanneer je als zelfstandige of ondernemer ziek wordt, een ongeval krijgt of invalide wordt. Deze verzekering wordt dan ook afgesloten door niet in loondienst werkende mensen. Daarnaast wordt deze verzekering ook vaak afgesloten wanneer er een hypotheek voor je koophuis wordt afgesloten. Ieder jaar worden er ongeveer 50.000 arbeidsongeschiktheidsgevallen geregistreerd, wat doorgaans veel gevolgen kan hebben op je zakelijke en persoonlijke inkomsten. Hiermee kan ook het voortbestaan van je eigen onderneming bedreigd woorden. Voor zelfstandigen bestaat er dan ook geen standaard vangnet wanneer het om arbeidsongeschiktheid gaat. Om deze reden is het aan te raden een dergelijke verzekering af te sluiten zodat in geval van niet kunnen werken, je niet zonder inkomen zal zitten.

 

Wat zijn de kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

De hoogte van de premie van de verzekering kan zeer verschillen en is afhankelijk van het soort dekking dat je kunt betalen en nodig hebt. Deze verzekering is dan ook geheel op je budget aan te passen. Daarnaast is de hoogte van je premie bijvoorbeeld ook afhankelijk van tot welke beroepsgroep je behoort. Doorgaans is de betaalde premie ook aftrekbaar bij de aangifte voor de inkomstenbelasting. De hoogte van de premies kunnen bijvoorbeeld ook verschillen door de duur van de uitkering en de lengte van je gekozen eigen risicoperiode. Op deze manier kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld maximaal twee tot vijf jaar te worden uitgekeerd wanneer je arbeidsongeschikt wordt. Gezien de uitkering dan niet tot de pensioenleeftijd loopt, zijn de premiekosten betaalbaarder en een stuk lager. Wanneer je gaat kijken naar welke dekking het best bij je past, is het aan te raden jouw persoonlijke situatie op een aantal punten goed te analyseren zoals kijken naar welke financiële reserves je hebt, het kunnen terugvallen op het inkomen van een eventuele partner en na te gaan welke bijkomende risico's hangen er aan een beperkte dekking.

De arbeidsongeschiktheidsverzekering en de belasting

Bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt dus je persoonlijke inkomen verzekerd. De premie is daardoor geen zakelijke kostenpost en daarom niet aftrekbaar via je onderneming, maar wel bij de aangifte van inkomstenbelasting. Wanneer deze verzekering een periodieke uitkering uitbetaald, dan kunnen de premiekosten in de aangifte worden afgetrokken. Bij periodieke uitkeringen wordt dan ook inkomstenbelasting betaald.

 

Opslagbox huren tijdens verhuizing? Handige tips & tricks

Opslagruimte en studeren is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als student verhuis je naar een grote stad dichtbij de Universiteit, en je spullen reizen met je mee. First things first uiteraard. Het regelen van een studentenkamer is van belang, maar een opslagbox huren natuurlijk ook. Zo ben je er immers zeker van dat je jouw inboedel altijd bij de hand hebt. Daarnaast zorgt een opslag er ook voor dat je jouw eigendommen veilig kunt bewaren. Of dat nu gaat om je kleding collectie, hobby spullen of meubels. 

Tegenwoordig kun je in elke grote studentenstad wel een voordelige ruimte huren. Daarbij kun je profiteren van aantrekkelijke tarieven en flexibele voorwaarden. Wil je een opslagbox huren voor een korte periode? Geen probleem. Flexibel betekent namelijk ook dat je niet vastzit aan een bepaalde huurtermijn. Reserveren doe je eenvoudig online waardoor je ook nog eens bespaart op je kostbare vrije tijd. Heb je alles tot in de puntjes geregeld? Dan is het tijd om jouw opslagruimte zo efficiënt mogelijk in te gaan delen. Dit maakt de zoektocht naar dat specifieke item straks een stuk eenvoudiger. Met deze handige tips & tricks houd je als student ook in je opslagbox orde en overzicht.

Zo richt je jouw opslagruimte efficiënt en overzichtelijk in

Door de beperkte ruimte in je kamer, ben je als student natuurlijk al enigszins gespecialiseerd op het gebied van ruimtebesparende oplossingen. Deze manier van denken kun je tevens prima toepassen in je gehuurde opslagruimte. Op deze manier kun je jouw opslagbox zo indelen dat je voorwerpen in één oogopslag terugvindt. Dit voorkomt tevens dat de inboedel in jouw opslagruimte beschadigd raakt. Om je op weg te helpen hebben we een aantal belangrijke aandachtspunten voor je op een rij gezet:

  • Maak een selectie van de spullen die je niet dagelijks nodig hebt maar toch graag wilt opslaan. Dit kunnen bijvoorbeeld meubels zijn of een antieke stripboeken collectie waar je geen afstand van kan doen maar ook niet dagelijks meer leest. Plaats deze spullen zoveel mogelijk achterin de opslagbox.
  • Pak elektronische apparatuur zo goed mogelijk in. Dit kun je het beste met noppenfolie doen. Plaats ze daarna in een stevige en afsluitbare doos. Zo voorkom je stofvorming en krassen. Bepaal voor jezelf hoe vaak je deze apparaten nodig hebt. Als je er regelmatig gebruik van wil maken is het goed om ze een plaatsje voorin de opslagruimte te geven.
  • Ook documenten moet je vooraf aan een inspectie onderwerpen. Er is niets lastiger dan dat je de opslagruimte overhoop moet halen in je zoektocht naar dat éne belangrijke papiertje. Berg onbelangrijke documenten op in een ordner. Papieren die je wel regelmatig nodig hebt plaats je het beste in het zicht.

Voordelig een opslagbox huren 

Tijdens het indelen van de opslagruimte is het handig om een smal looppad te creëren. Zo kun je ook de spullen achterin de box eenvoudig bereiken. Ook kleding die je niet kwijt kunt op je studentenkamer kun je bewaren in een opslagbox. Deze boxen zijn goed geïsoleerd en geconditioneerd waardoor de luchtvochtigheid optimaal blijft. Een opslagbox huren biedt dé oplossing als je jouw inboedel veilig en binnen handbereik op wilt slaan. Daarnaast is een opslagruimte 365 dagen per jaar en 7 dagen per week toegankelijk.

 

Muizen in je studentenhuis… wat nu?

Eerst denk je misschien nog dat je huisgenoot wat hagelslag heeft laten liggen op het keukenblad. Maar als je vervolgens een gat ontdekt in je verse brood dan weet je wel hoe laat het is: de muis is in huis. En hoewel je deze kleine knaagdieren als jongere versie van jezelf misschien als huisdier hebt gehad, zul je het met me eens zijn: een muis in een kooitje waar je af en toe een beetje mee speelt is een stuk schattiger dan een familie knaagdieren die al je eten aanvreet. En dan vervolgens van een afstandje spottend naar je gaat zitten kijken, met een hooghartige glimlach op de snuit.

Want je weet het vast: één muis is geen muis. Helaas kun je je niet verzekeren tegen een muizeninvasie. Heb je een muis gezien, of het resultaat van zijn jacht op voedsel, dan zijn er doorgaans meer. En muizen produceren jongen alsof het niets is. Signaleer je een muis in huis, dan is het aanpakken geblazen dus! Wacht te lang en je hebt een volledige familie-invasie aan je broek.

Een logische eerste stap is om muizenvallen te zetten op een aantal voor de hand liggende plaatsen, zoals in de keuken. Maar realiseer je wel: de traditionele muizenval kan effectief zijn, maar is ook behoorlijk bloederig. Dus ben je een dierenliefhebber, dan is een muisvriendelijke val, waarmee je een muis levend vangt en ergens anders uitzet, een mooi alternatief. Kies dan niet de kamer van je buurman, want voor je het weet is de muizinator weer terug. En de val is herbruikbaar, dat kan je van een traditionele muizenval niet zeggen.

Het kan natuurlijk best dat je eerste reactie is om alle gaatjes in je woning dicht te smeren. Dat is jammer genoeg niet snel effectief. Een muis heeft namelijk een zeer flexibel skelet en kan, als hij echt wil, door gaatjes ter grootte van een pen kruipen. Dus het ondoordringbaar maken van je studentenfort heeft alleen zin als je bij echt àlle kieren kan en ze ook echt dicht kan maken. Zo niet, dan vindt de huismuis je zo weer terug en ben je weer terug bij af. Maar dan met een huis dat de komende weken nog vaaglijk naar kit ruikt.

Vind je een val te eng of past het niet in de styling van je woning? Dan kun je ook muizenkorrels strooien. Die korrels bevatten gif waardoor de muis uitdroogt. Het zieke beestje wordt daar ziek van en trekt zich terug in zijn hol om te chillen. Vervolgens overlijdt hij zonder al te veel stank te veroorzaken (als gevolg van het uitdrogen).

Is dat allemaal te lowtech? Dan zijn er in deze high-tech wereld natuurlijk ook anti-muizengadgets te vinden die je vol trots kan toevoegen aan je arsenaal. Het gaat dan doorgaans om muizenverjagers, die bijvoorbeeld ultrasoon geluid verspreiden waar muizen niet al te tuk op zijn. Het idee is dat ze dan liever een andere woning opzoeken, dus echt buurvriendelijk is het niet. Maar jij kunt je als student in elk geval weer focussen op je studiepunten en je welverdiende nachtrust. Last but not least, je kunt natuurlijk ook altijd nog een kat kopen.

Voordelige raambekleding voor in je studentenkamer

Als nieuwe student gaat er een wereld voor je open! Een nieuwe uitdaging, nieuwe school, een nieuwe stad en misschien ga je zelfs voor het eerst op jezelf wonen! Voor degenen die al op kamers wonen, het is survivallen. Roeien met de riemen die je hebt en helaas geen 5-sterren diners meer, die je ouders elke dag altijd klaarmaken. Je hebt een mager budget en daar moet je je elke maand mee zien te redden. Het kan natuurlijk ook zijn dat ome DUO je steeds uit de brand helpt! Voor je nieuwe kamer heb je natuurlijk wel een aantal dingen nodig, waaronder raambekleding als dat er nog niet hangt. In dit artikel geef ik je daarom tips over voordelige keuzes voor raambekleding!

 

Klassieker & voordelig

De meest voordelige optie voor raambekleding zijn rolgordijnen. Tijdloos en een strakke look. In veel verschillende kleuren te verkrijgen! Neutrale tinten en felle kleuren, voor ieder wat wils. Kies voor een verduisterend rolgordijn, zo wordt de kamer goed donker en kun je ’s nachts lekker slapen. Het is te begrijpen dat je studentenkamer vast niet altijd even netjes is of zal zijn en het wil nog wel eens gebeuren dat er iets vies wordt. Over het schoonmaken van je raambekleding hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken! De stof is afneembaar met een klamme doek, dus zo gepiept! Vanaf €9,- euro kun je al een rolgordijn op maat in je kamer hebben hangen!

 

Trendy & voordelig

De raambekleding die na rolgordijnen het meest voordelig is, zijn plisségordijnen. Een stijlvolle raambekleding waarbij het systeem strak tegen het raam gespannen zit. Daarom ook zeker geschikt voor een draai-kiepraam, wanneer je het raam open kantelt blijft het gordijn netjes tegen het raam hangen. Het plisségordijn heeft een isolerende werking en zorgt dat geluid gedempt wordt. Handig wanneer je van plan bent regelmatig een feestje te geven of je op tijd naar bed wil in de tentamenperiode. Heerlijk rustig slapen! De temperatuur blijft door het plisségordijn ook gelijk, wat voor weer het buiten ook is. Vanaf €19,- euro kun jij plissegordijnen bestellen!

 

Aluminium jaloezieën

Een goede keuze voor je studentenkamer zijn aluminium jaloezieën. Deze raamdecoratie kun je naar je eigen smaak samenstellen. Denk aan de kleur, de lamelbreedte of  de bediengszijde! Het fijne van aluminium jaloezieën is dat ze vuil & vocht bestendig zijn. Je kunt ze gewoon afnemen met een klamme doek en ze verkleuren niet in vochtige ruimtes! Ook geschikt voor de keuken of badkamer in je studentenhuis dus. Volledig op maat gemaakte raambekleding met de beste kwaliteit. Overdag kun je de lamellen een stukje kantelen, waardoor er wel licht naar binnen komt en je directe inkijk vermijdt.

Wat komt er voor de ramen in jouw studentenkamer te hangen?