7 dingen waar je aan moet denken wanneer je gaat verhuizen

Wanneer je wilt verhuizen komt er natuurlijk heel veel bij kijken. Je moet bijvoorbeeld je huis zien te verkopen, een nieuw huis vinden, maar ook nadenken over wat je met de meubels wilt. Dit zijn vooral vanzelfsprekende dingen. Maar er komt nog veel meer bij kijken als je eenmaal gaat verhuizen dan je denkt. Daarom zetten wij de belangrijkste dingen waar je aan moet denken voor je op een rijtje.

 

Adres wijzigen

Wanneer je gaat verhuizen moet je je adres wijzigen. Bij overheidsinstanties wordt jouw adres gewijzigd als je dit hebt aangegeven bij de gemeente. Maar je hebt nog vele meer instanties waar het adres gewijzigd moet worden zoals de krant, verzekeringen en andere lidmaatschappen. Wanneer je dit niet doet wordt bijvoorbeeld jouw post op het verkeerde adres bezorgd. 

 

Verzekeringen

Ook is het belangrijk dat je bepaalde verzekeringen afsluit voor je nieuwe woning. Het is belangrijk om een woonverzekering af te sluiten. Er zijn meerdere woonverzekeringen die je af kunt sluiten. Zo kun je bijvoorbeeld een inboedelverzekering afsluiten voor schade aan de spullen in je huis, maar ook een opstalverzekering voor de schade aan je woning zelf.

 

Parkeervergunningen

Check altijd even of je bij je nieuwe adres een parkeervergunning nodig hebt en schaf deze alvast aan. De verwerking van zo een vergunning kan namelijk wel even duren en niks is vervelender dan dan je auto niet kwijt kunnen tijdens de verhuizing. Vergeet ook niet wanneer je al een parkeervergunning had op je oude adres deze op tijd stop te zetten.

 

Gemeentebelasting

Verhuis je naar een andere gemeente? Waarschijnlijk heb je de gemeentebelasting al vooruitbetaald voor heel het jaar… Dat betekend dat je een deel kunt terugvragen wanneer je midden in het jaar verhuist. Vergeet dit niet, dit kan veel geld schelen! Daarnaast moet je bij je nieuwe gemeente deze belasting opnieuw betalen.

 

Gezondheid

Een nieuw adres betekent vaak ook een nieuwe dokter, apotheek en tandarts. Wanneer je niet ver verhuisd kan je er natuurlijk ook voor kiezen bij je huidige tandarts etc. te blijven. Maar als je van plan bent een stuk verder te wonen is het slim om op tijd te beginnen met het zoeken van nieuwe adresjes om langs te komen, dit scheelt veel reistijd.

 

Overzetten contracten

Niet alleen de adressen moeten worden veranderd, maar ook zaken zoals de energie en het internet moet overgezet worden. Meestal is het gewoon mogelijk om de contracten mee te verhuizen, maar het is vaak voordeliger om te kijken naar een nieuwe aanbieder.

 

Gemeente informeren

Verhuis je naar een andere gemeente? Dat betekend vaak nieuwe regels en andere prijzen van belastingen. Doe hier alvast onderzoek naar zodat je weet wat je te wachten staat. Hoe zit het bijvoorbeeld met het scheiden van afval in deze gemeente? Heb ik een afvalpas nodig? En hoeveel bedraagt de hondenbelasting?

 

Heb je al deze dingen geregeld? Dan kun je je weer gerust focussen op het grote werk: het verhuizen van de spullen. Het zal enorm veel stress schelen wanneer je niet gestoord wordt door deze dingen, die eigenlijk zo geregeld zijn als je er even voor gaat zitten. Wij wensen je heel veel succes met verhuizen!

 

De inboedel van je vakantiehuisje verzekeren

Een vakantiehuisje is voor een hele hoop mensen een prachtige uitkomst om  even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Zeker afgelopen jaar, het jaar van de pandemie, hebben de vakantiehuizen in Nederland voor een hoop rust gezorgd bij een hoop mensen. Een vakantiehuisje is fijn want hij is helemaal van jou. Je eigen bed, matras, bank en zelf jouw eigen posters en schilderijen. Helemaal ingericht hoe jij het wil hebben. Naast plezier voor jezelf biedt een vakantiehuis ook plezier aan anderen. Je kan het vakantiehuisje bijvoorbeeld voor de grote vakantie in augustus te huur zetten. Zeker het afgelopen jaar was een last minute vakantie in Nederland erg populair en daarmee Nederlandse vakantiehuisjes. Een vakantiehuisje wil je goed verzekeren. Met een goede verzekering kan je je vakantiehuisje met een gerust gevoel achterlaten in de tijden dat je er niet kunt zijn. 

 

Opstalverzekering

Een opstalverzekering dekt schade aan je huis zoals schade door storm, brand, hagel en inbraak. Uiteraard is een vakantiewoning natuurlijk anders dan een normaal woonhuis. De meeste mensen wonen niet permanent in een vakantiehuis en zoals gezegd worden deze huizen ook regelmatig verhuurd. Dit brengt een heel ander risico met zich mee voor een verzekeraar in vergelijking met een normaal woonhuis. Vakantiehuisjes staan over het algemeen regelmatig leeg en er is vaak minder goed toezicht op de woning omdat deze op een vakantiepark staat en niet in een woonwijk. Let dan ook goed op! Want niet alle verzekeraars verzekeren vakantiehuizen. Er zijn gelukkig verzekeraars die dat wel doen maar die rekenen vaak we een toeslag en stellen verschillende extra voorwaarden. Er bestaan speciale vakantiewoning verzekeringen. Deze zijn uitsluitend voor vakantiehuizen en andere recreatiewoningen. Deze verzekeringen zijn vaak wat beperkt in vergelijking met een gewone woonhuisverzekering. Bekijk dus goed wat de mogelijkheden zijn voor jouw vakantiehuisje bij verschillende verzekeraars!

 

Inboedelverzekering vakantiehuisje

Een Inboedelverzekering afsluiten voor je vakantiehuisje is absoluut noodzakelijk. Met een inboedelverzekering zijn al je meubels, gordijnen en persoonlijke spullen gedekt. Let met het afsluiten van een inboedelverzekering voor je vakantiehuisje wel goed op de hoogte van het bedrag dat maximaal vergoed wordt. Dit varieert behoorlijk bij elke verzekeraar. Let ook goed op de hoogte van het eigen risico. Dit scheelt honderden euros tussen verzekeraars. Buiten het prijsverschil dekken ook lang niet alle inboedelverzekeringen onbeperkt waterschade aan de inboedel. Neem dus je tijd voor het uitkiezen van de juiste inboedelverzekering en vergelijk ze online. 

 

Een vakantiehuisje is fantastisch maar ook fragiel en kwetsbaar. Neem daarom geen risico en neem de tijd voor het uitkiezen van de juiste verzekering van je vakantiehuisje. Het klinkt wat cliché, maar liever voorkomen dan genezen.

 

Andere verzekeringen | De arbeidsongeschiktheidsverzekering

Doorgaans wordt een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten in het geval wanneer je als zelfstandige of ondernemer ziek wordt, een ongeval krijgt of invalide wordt. Deze verzekering wordt dan ook afgesloten door niet in loondienst werkende mensen. Daarnaast wordt deze verzekering ook vaak afgesloten wanneer er een hypotheek voor je koophuis wordt afgesloten. Ieder jaar worden er ongeveer 50.000 arbeidsongeschiktheidsgevallen geregistreerd, wat doorgaans veel gevolgen kan hebben op je zakelijke en persoonlijke inkomsten. Hiermee kan ook het voortbestaan van je eigen onderneming bedreigd woorden. Voor zelfstandigen bestaat er dan ook geen standaard vangnet wanneer het om arbeidsongeschiktheid gaat. Om deze reden is het aan te raden een dergelijke verzekering af te sluiten zodat in geval van niet kunnen werken, je niet zonder inkomen zal zitten.

 

Wat zijn de kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

De hoogte van de premie van de verzekering kan zeer verschillen en is afhankelijk van het soort dekking dat je kunt betalen en nodig hebt. Deze verzekering is dan ook geheel op je budget aan te passen. Daarnaast is de hoogte van je premie bijvoorbeeld ook afhankelijk van tot welke beroepsgroep je behoort. Doorgaans is de betaalde premie ook aftrekbaar bij de aangifte voor de inkomstenbelasting. De hoogte van de premies kunnen bijvoorbeeld ook verschillen door de duur van de uitkering en de lengte van je gekozen eigen risicoperiode. Op deze manier kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld maximaal twee tot vijf jaar te worden uitgekeerd wanneer je arbeidsongeschikt wordt. Gezien de uitkering dan niet tot de pensioenleeftijd loopt, zijn de premiekosten betaalbaarder en een stuk lager. Wanneer je gaat kijken naar welke dekking het best bij je past, is het aan te raden jouw persoonlijke situatie op een aantal punten goed te analyseren zoals kijken naar welke financiële reserves je hebt, het kunnen terugvallen op het inkomen van een eventuele partner en na te gaan welke bijkomende risico's hangen er aan een beperkte dekking.

De arbeidsongeschiktheidsverzekering en de belasting

Bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt dus je persoonlijke inkomen verzekerd. De premie is daardoor geen zakelijke kostenpost en daarom niet aftrekbaar via je onderneming, maar wel bij de aangifte van inkomstenbelasting. Wanneer deze verzekering een periodieke uitkering uitbetaald, dan kunnen de premiekosten in de aangifte worden afgetrokken. Bij periodieke uitkeringen wordt dan ook inkomstenbelasting betaald.

 

Opslagbox huren tijdens verhuizing? Handige tips & tricks

Opslagruimte en studeren is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als student verhuis je naar een grote stad dichtbij de Universiteit, en je spullen reizen met je mee. First things first uiteraard. Het regelen van een studentenkamer is van belang, maar een opslagbox huren natuurlijk ook. Zo ben je er immers zeker van dat je jouw inboedel altijd bij de hand hebt. Daarnaast zorgt een opslag er ook voor dat je jouw eigendommen veilig kunt bewaren. Of dat nu gaat om je kleding collectie, hobby spullen of meubels. 

Tegenwoordig kun je in elke grote studentenstad wel een voordelige ruimte huren. Daarbij kun je profiteren van aantrekkelijke tarieven en flexibele voorwaarden. Wil je een opslagbox huren voor een korte periode? Geen probleem. Flexibel betekent namelijk ook dat je niet vastzit aan een bepaalde huurtermijn. Reserveren doe je eenvoudig online waardoor je ook nog eens bespaart op je kostbare vrije tijd. Heb je alles tot in de puntjes geregeld? Dan is het tijd om jouw opslagruimte zo efficiënt mogelijk in te gaan delen. Dit maakt de zoektocht naar dat specifieke item straks een stuk eenvoudiger. Met deze handige tips & tricks houd je als student ook in je opslagbox orde en overzicht.

Zo richt je jouw opslagruimte efficiënt en overzichtelijk in

Door de beperkte ruimte in je kamer, ben je als student natuurlijk al enigszins gespecialiseerd op het gebied van ruimtebesparende oplossingen. Deze manier van denken kun je tevens prima toepassen in je gehuurde opslagruimte. Op deze manier kun je jouw opslagbox zo indelen dat je voorwerpen in één oogopslag terugvindt. Dit voorkomt tevens dat de inboedel in jouw opslagruimte beschadigd raakt. Om je op weg te helpen hebben we een aantal belangrijke aandachtspunten voor je op een rij gezet:

  • Maak een selectie van de spullen die je niet dagelijks nodig hebt maar toch graag wilt opslaan. Dit kunnen bijvoorbeeld meubels zijn of een antieke stripboeken collectie waar je geen afstand van kan doen maar ook niet dagelijks meer leest. Plaats deze spullen zoveel mogelijk achterin de opslagbox.
  • Pak elektronische apparatuur zo goed mogelijk in. Dit kun je het beste met noppenfolie doen. Plaats ze daarna in een stevige en afsluitbare doos. Zo voorkom je stofvorming en krassen. Bepaal voor jezelf hoe vaak je deze apparaten nodig hebt. Als je er regelmatig gebruik van wil maken is het goed om ze een plaatsje voorin de opslagruimte te geven.
  • Ook documenten moet je vooraf aan een inspectie onderwerpen. Er is niets lastiger dan dat je de opslagruimte overhoop moet halen in je zoektocht naar dat éne belangrijke papiertje. Berg onbelangrijke documenten op in een ordner. Papieren die je wel regelmatig nodig hebt plaats je het beste in het zicht.

Voordelig een opslagbox huren 

Tijdens het indelen van de opslagruimte is het handig om een smal looppad te creëren. Zo kun je ook de spullen achterin de box eenvoudig bereiken. Ook kleding die je niet kwijt kunt op je studentenkamer kun je bewaren in een opslagbox. Deze boxen zijn goed geïsoleerd en geconditioneerd waardoor de luchtvochtigheid optimaal blijft. Een opslagbox huren biedt dé oplossing als je jouw inboedel veilig en binnen handbereik op wilt slaan. Daarnaast is een opslagruimte 365 dagen per jaar en 7 dagen per week toegankelijk.