De inboedel van je vakantiehuisje verzekeren

Een vakantiehuisje is voor een hele hoop mensen een prachtige uitkomst om  even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Zeker afgelopen jaar, het jaar van de pandemie, hebben de vakantiehuizen in Nederland voor een hoop rust gezorgd bij een hoop mensen. Een vakantiehuisje is fijn want hij is helemaal van jou. Je eigen bed, matras, bank en zelf jouw eigen posters en schilderijen. Helemaal ingericht hoe jij het wil hebben. Naast plezier voor jezelf biedt een vakantiehuis ook plezier aan anderen. Je kan het vakantiehuisje bijvoorbeeld voor de grote vakantie in augustus te huur zetten. Zeker het afgelopen jaar was een last minute vakantie in Nederland erg populair en daarmee Nederlandse vakantiehuisjes. Een vakantiehuisje wil je goed verzekeren. Met een goede verzekering kan je je vakantiehuisje met een gerust gevoel achterlaten in de tijden dat je er niet kunt zijn. 

 

Opstalverzekering

Een opstalverzekering dekt schade aan je huis zoals schade door storm, brand, hagel en inbraak. Uiteraard is een vakantiewoning natuurlijk anders dan een normaal woonhuis. De meeste mensen wonen niet permanent in een vakantiehuis en zoals gezegd worden deze huizen ook regelmatig verhuurd. Dit brengt een heel ander risico met zich mee voor een verzekeraar in vergelijking met een normaal woonhuis. Vakantiehuisjes staan over het algemeen regelmatig leeg en er is vaak minder goed toezicht op de woning omdat deze op een vakantiepark staat en niet in een woonwijk. Let dan ook goed op! Want niet alle verzekeraars verzekeren vakantiehuizen. Er zijn gelukkig verzekeraars die dat wel doen maar die rekenen vaak we een toeslag en stellen verschillende extra voorwaarden. Er bestaan speciale vakantiewoning verzekeringen. Deze zijn uitsluitend voor vakantiehuizen en andere recreatiewoningen. Deze verzekeringen zijn vaak wat beperkt in vergelijking met een gewone woonhuisverzekering. Bekijk dus goed wat de mogelijkheden zijn voor jouw vakantiehuisje bij verschillende verzekeraars!

 

Inboedelverzekering vakantiehuisje

Een Inboedelverzekering afsluiten voor je vakantiehuisje is absoluut noodzakelijk. Met een inboedelverzekering zijn al je meubels, gordijnen en persoonlijke spullen gedekt. Let met het afsluiten van een inboedelverzekering voor je vakantiehuisje wel goed op de hoogte van het bedrag dat maximaal vergoed wordt. Dit varieert behoorlijk bij elke verzekeraar. Let ook goed op de hoogte van het eigen risico. Dit scheelt honderden euros tussen verzekeraars. Buiten het prijsverschil dekken ook lang niet alle inboedelverzekeringen onbeperkt waterschade aan de inboedel. Neem dus je tijd voor het uitkiezen van de juiste inboedelverzekering en vergelijk ze online. 

 

Een vakantiehuisje is fantastisch maar ook fragiel en kwetsbaar. Neem daarom geen risico en neem de tijd voor het uitkiezen van de juiste verzekering van je vakantiehuisje. Het klinkt wat cliché, maar liever voorkomen dan genezen.