Handige websites studentenkamers & wonen

Om je te helpen om snel een voordelige studenten kamer te kunnen huren, of een studentenhuis te kunnen kopen, hebben we handige websites en links voor je op een rijtje gezet voor het vinden van studentenkamers of een studentenhuis. Maar ook handige andere informatie over wonen die je als student van pas zal komen. Heb je zelf nog een tip? Laat het ons ajb weten.

 

Studentenkamers

Studentenkamers – Zoek je een studentenkamer in een van de Nederlandse studentensteden? Kijk dan eens op Kamers.nl voor een enorm overzicht aan mogelijkheden.

 

Wat je allemaal nodig hebt in & rond je studentenkamer

 

Internet, TV & bellen

In studentenkamer of studentenhuis zonder internet toegang is tegenwoordig natuurlijk niet meer voor te stellen. Maar de mogelijkheden lopen nogal uiteen, dus het is verstandig om je goed te laten informeren over de (prijs)verschillen bijvoorbeeld op sites zoals Internetvergelijken.nl.

Wil je meteen al je zaakjes regelen? Kijk dan op allesineenpakketten.nl om verschillende alles-in-1 pakketten te vergelijken.

 

Meubels & andere inboedel

Uiteraard kun je voor je inboedel prima terecht bij de goeie ouwe IKEA. Wie heeft er nu geen Billy in zijn studentenkamer staan? 🙂

Maar je kunt ook prima gratis spullen verzamelen of er in elk geval op besparen. Kijk hier maar eens voor onze besparingstips.

Dromen jullie van een lekkere grote overzichtelijke koelkast in je studentenhuis? Als je de juiste aanbieding pakt, dan kun je bij Amerikaanse Koelkast Expert voor de prijs van een normale koelkast zo' reusachtig Amerikaans ‘bakbeest' scoren.

 

Sleutels kwijt?

Tijdens een avond stappen je sleutels weer eens kwijtgeraakt? Tijd voor de slotenmaker! Woon in je in Amsterdam en omgeving, dan kun je onder meer terecht bij slotenmakersamsterdam.nl of www.amsterdamslotenservice.com. Liever zelf proberen je slot open te breken? Hier vind je handige info om sloten te openen. Of dat je gaat lukken na een avond stappen is natuurlijk maar de vraag…

 

Schoonmaak

Als student heb je het natuurlijk veel te druk met studeren om zelf je studentenhuis schoon te maken. Een goede schoonmaker (m/v) vind je bijvoorbeeld via Helpling. Halsbrekende toeren uithalen om je ramen te lappen kun je ook beter niet doen. In Amsterdam vind je een glazenwasser via Glazenwasseramsterdam.com. Toch zelf aan de slag? Kijk dan eens bij Omaweetraad voor glazenwas tips.

Heb je last van vieze beestjes? Ga dan te rade bij BestrijdenvanOngedierte.nl o.a. voor typische “creepy crawlers” in studentenhuizen, zoals fruitvliegjes, muizen en zilvervisjes.

 

Studentenhuizen zoeken

Benieuwd naar specifieke studentenhuizen in jouw studentenstad? Van corporaal tot kunstzinnig, van alpha tot beta? Je vind de meeste bekende studentenhuizen op http://studentenhuizen.startpagina.nl/

 

Studentenhuis kopen

Zijn je ouders kapitaalkrachtig? Dan is het ook een idee om een studentenhuis te kopen met 3 a 4 kamers. Jij en je vrienden/vriendinnen kunnen er dan in trekken en “huur” betalen aan je ouders. Op studentenwegwijzer.nl vind je kun je studentenhuizen kopen of te koop aanbieden.