Handige websites over geldzaken, belasting & besparen

Als student ben je als het goed is gewend om ieder dubbeltje om te draaien. Maar soms kun je met een paar slimme ‘trucs' behoorlijk wat winst behalen als het gaat om extra inkomsten, minder belasting of besparen op je (maandelijkse) kosten. Hieronder een aantal ‘geldzaken' tips die je niet mag missen!

Inzicht in je inkomsten & uitgaven

Nibud – wat kost studeren? Je maandlasten vergelijken met het landelijke gemiddelde

Accountantskantoor Zwolle

 

Toeslagen & belastingen

Zorgtoeslag – aanvragen van zorgtoeslag kan je letterlijk je volledige zorgpremie (of meer) per maand besparen. Vergeet zorgtoeslag aanvragen dus nooit!

Hoe kan ik zorgtoeslag berekenen en aanvragen?

Kortingen

Bekijk op 1Korting.com de laatste acties, kortingscodes en aanbiedingen van de populairste webshops zoals Coolblue, HEMA en Groupon. Daar krijg je namelijk niet alleen korting, maar je steunt ook meteen (en gratis) een goed doel naar keuze!

Op Laagsteprijswijzer.nl vind je weer handige overzichten van goedkope “alles-in-1” pakketten voor televisie, internet en telefonie. Ook daar zijn nogal wat besparingen mogelijk en je zorgt voor een goede internetverbinding voor het maken van projecten, verslagen en je scriptie.

 

Verder besparen op…

Spullen

Waarom zou je betalen voor je eenvoudige studenten uitzet als je het ook gewoon gratis kunt afhalen? Gelukkig zijn er sites met  voor de hand liggende namen die dit organiseren, zoals Gratisoptehalen.nl

Heb je een product maar af en toe nodig? Waarom zou je het dan kopen? Je kunt spullen ook lenen (of huren) bij je “buren” via platforms zoals Peerby.

 

Verzekeringen

Op Studentenwegwijzer.nl kun je eenvoudig zien welke studentenverzekeringen er zijn, welke verplicht zijn en welke “facultatief” en welke aanbieders en producten daarbinnen dan weer interessant zijn voor studenten.

Voor jongerenverzekeringen (ook als je niet studeert) kun je terecht Jongerenzorgverzekering.nl waar je voordelige pakketten voor jongeren en studenten kunt vinden.

Op Verstandig Vergelijken kun je makkelijk zorgverzekeringen vergelijken voor 2017.

Uitvaartverzekering vergelijker

Arbeidsongeschiktheidsverzekering AOVcentrum

Auto per direct verzekeren

Zoek de beste inboedelverzekering

https://www.vergelijkdierenverzekering.nl

Uitvaartverzekering vergelijken Consumentenbond

Brommerverzekering

Bromfiets verzekering – Diks Verzekeringen

 

Leningen

Lenen bij de bank is zo 2015… Tegenwoordig is het het allemaal Crowdlending en “peer to peer lending” wat de klok slaat 🙂 Maar zonder gekheid, mocht je krap bij kas zitten, en kan DUO je ook niet meer uit de brand helpen, dan kun je eens kijken wat voor “krediet marktplaatsen” er zoal zijn op kredietmarktplaatsenvergelijken.nl.

 

Creditcards

Even krap bij kas? Dan is een credit card handig. Je kunt kijken bij je eigen bank, maar je kunt ook creditcards vergelijken bij verschillende aanbieders. De ene creditcard heeft namelijk weer andere faciliteiten dan de andere.

 

Printen

Op Alleeninkt.nl kun je goedkope inkt kopen. Zij zijn een van de goedkoopste aanbieders van inktpatronen en toners. Zo kun je als student veel besparen op je printkosten.

 

Heb je nog tips? Laat het ons weten!