Handige websites stage zoeken

Om je te helpen om snel je ideale stageplek te vinden, zodat je je toekomstige werkgever kunt verleiden met jouw te gekke stage ervaring, hebben we handige websites en links voor je op een rijtje gezet voor het vinden van een stageplek bij jou in de buurt, of juist een stage adres aan de andere kant van het land, of zelfs een buitenland stage! Heb je zelf nog een tip? Laat het ons ajb weten.

Stage zoeken

Stagemotor.nl – Op deze stage website vind je stageplaatsen per studierichting en per plaats, makkelijk dus… Je kunt alle stage vacatures eenvoudig bekijken en om direct te solliciteren hoef je alleen maar een gratis account aan te maken.

Stageplaza.nl – Stage of afstudeeropdracht zoeken? Kijk dan in de database van Stageplaza. Op moment van schrijven maar liefst meer dan 1900 opdrachten beschikbaar!

Globalplacement.com – Internationale stage doen? Globalplacement.com is de site voor ‘interns' en ‘internships'. Zoek wereldwijd naar de buitenlandse stageplek voor jou.

Vacatures.nl – Zoek je een stageplaats? Vacatures.nl heeft een uitgebreid overzicht aan vacatures voor stages in elk vakgebied.

Uitzendbureau.nl – Uitzendbureau.nl is een soort metasearcher voor stage vacatures, waardoor je vrijwel alle actuele beschikbare stage oproepen kunt doorzoeken. Op moment van schrijven kun je er bijna 1000 stages vinden.

Stagereizen.nl – Een top stage lopen in het buitenland? Neem dan contact op met Stagereizen voor een stage buitenland in Australië of Nieuw-Zeeland.

Nivvo vacatures onderwijs

 

Buitenland stages

Op de website Wilweg.nl (onderdeel van Nuffic) kun je handige info vinden over buitenlandse stages.

Altijd al stage willen lopen in “Down Under” Australië? Neem snel contact op met Stagereizen voor een top stage in Australië. Juist helemaal fan van “Hobbit” -land Nieuw-Zeeland? Zoek niet verder en neem contact op met Stagereizen voor een geweldige stage in Nieuw-Zeeland.

 

Specifieke stages – vakgebieden & plaatsen

Ben je op zoek naar een stage als DTP-er of Grafisch vormgever? Kijk dan eens bij de stages van HLO Design in Den Haag.

 

 

Handige stage informatie

Meer informatie over wat stages zijn kun je uiteraard vinden op Wikipedia. Voor informatie over stagevergoedingen en je belastingen kun je terecht bij de Belastingdienst.

 

Stagetips voor bedrijven

Misschien bevalt je stagiair je zo goed dat je deze in dienst wilt nemen. Better safe than sorry, dus vergeet niet om een pre employment screening te laten uitvoeren, bijvoorbeeld door DPD consultancy.