Goedkoopste inboedelverzekeringen studenten (laagste premie)

De goedkoopste inboedel verzekeringen voor je studentenkamer zijn (premies zijn gebaseerd op deze ijkgegevens en zijn voor het laatst bijgewerkt op 6 december 2021 en inclusief 21% assurantiebelasting). Indien onderstaande premies afwijken van de premie van de verzekeraar, dan is de premie van de verzekeraar altijd leidend.

* De premie hangt bij Centraal Beheer o.a. af van je woonplaats / studentenstad, dus bereken de premie voor jouw situatie. Aanrader: Centraal Beheer biedt als enige van deze verzekeraars tegen kleine meerkosten een ‘All Risks' verzekering aan waardoor je ook gedekt bent voor schade door eigen schuld. Ook niet onhandig als student… 

TIP: Nu ook Buitenshuis verzekering & All risk verzekering bij Centraal Beheer Achmea af te sluiten. Bereken hier je premie

 

Wat maakt deze studenten inboedelverzekeringen zo goedkoop?

ZEKUR richt zich volledig op jongerenverzekeringen (studenten, alleenwonende jongeren en jonge stellen). En bij Centraal Beheer en FBTO kun je bij het berekenen van je premie bij 'type woning' specifiek kiezen voor ‘kamerbewoning'. En juist die optie zorgt ervoor dat deze verzekeraars het risicoprofiel (van een student) beter kunnen inschatten en zo een lagere premie kunnen bieden.

Uiteraard verschillen ook de dekkingen voor bovenstaande verzekeringen. Zie hiervoor het overzicht van de beste dekkingen voor studenten inboedelverzekeringen.

Waarom zijn andere inboedelverzekeringen dan minder goedkoop?

Bij veel andere inboedelverzekeraars is het niet mogelijk om aan te geven dat je een student op kamers bent. Hier kun je alleen voor de reguliere woontypes kiezen (appartement, tussenwoning, etc). Daarbij kun je dan vaak wel aangeven dat het maar om 1 kamer gaat, maar de premie voor jou als student op kamers is dan al gauw 1,5 tot wel 3 keer zo hoog.

Ons advies:

  1. bekijk de goedkoopste inboedelverzekeringen voor studenten uit het overzicht
  2. bereken de exacte premie voor jouw situatie
  3. sluit eenvoudig de goedkoopste inboedelverzekering af met een normale dekking