7 dingen waar je aan moet denken wanneer je gaat verhuizen

Wanneer je wilt verhuizen komt er natuurlijk heel veel bij kijken. Je moet bijvoorbeeld je huis zien te verkopen, een nieuw huis vinden, maar ook nadenken over wat je met de meubels wilt. Dit zijn vooral vanzelfsprekende dingen. Maar er komt nog veel meer bij kijken als je eenmaal gaat verhuizen dan je denkt. Daarom zetten wij de belangrijkste dingen waar je aan moet denken voor je op een rijtje.

 

Adres wijzigen

Wanneer je gaat verhuizen moet je je adres wijzigen. Bij overheidsinstanties wordt jouw adres gewijzigd als je dit hebt aangegeven bij de gemeente. Maar je hebt nog vele meer instanties waar het adres gewijzigd moet worden zoals de krant, verzekeringen en andere lidmaatschappen. Wanneer je dit niet doet wordt bijvoorbeeld jouw post op het verkeerde adres bezorgd. 

 

Verzekeringen

Ook is het belangrijk dat je bepaalde verzekeringen afsluit voor je nieuwe woning. Het is belangrijk om een woonverzekering af te sluiten. Er zijn meerdere woonverzekeringen die je af kunt sluiten. Zo kun je bijvoorbeeld een inboedelverzekering afsluiten voor schade aan de spullen in je huis, maar ook een opstalverzekering voor de schade aan je woning zelf.

 

Parkeervergunningen

Check altijd even of je bij je nieuwe adres een parkeervergunning nodig hebt en schaf deze alvast aan. De verwerking van zo een vergunning kan namelijk wel even duren en niks is vervelender dan dan je auto niet kwijt kunnen tijdens de verhuizing. Vergeet ook niet wanneer je al een parkeervergunning had op je oude adres deze op tijd stop te zetten.

 

Gemeentebelasting

Verhuis je naar een andere gemeente? Waarschijnlijk heb je de gemeentebelasting al vooruitbetaald voor heel het jaar… Dat betekend dat je een deel kunt terugvragen wanneer je midden in het jaar verhuist. Vergeet dit niet, dit kan veel geld schelen! Daarnaast moet je bij je nieuwe gemeente deze belasting opnieuw betalen.

 

Gezondheid

Een nieuw adres betekent vaak ook een nieuwe dokter, apotheek en tandarts. Wanneer je niet ver verhuisd kan je er natuurlijk ook voor kiezen bij je huidige tandarts etc. te blijven. Maar als je van plan bent een stuk verder te wonen is het slim om op tijd te beginnen met het zoeken van nieuwe adresjes om langs te komen, dit scheelt veel reistijd.

 

Overzetten contracten

Niet alleen de adressen moeten worden veranderd, maar ook zaken zoals de energie en het internet moet overgezet worden. Meestal is het gewoon mogelijk om de contracten mee te verhuizen, maar het is vaak voordeliger om te kijken naar een nieuwe aanbieder.

 

Gemeente informeren

Verhuis je naar een andere gemeente? Dat betekend vaak nieuwe regels en andere prijzen van belastingen. Doe hier alvast onderzoek naar zodat je weet wat je te wachten staat. Hoe zit het bijvoorbeeld met het scheiden van afval in deze gemeente? Heb ik een afvalpas nodig? En hoeveel bedraagt de hondenbelasting?

 

Heb je al deze dingen geregeld? Dan kun je je weer gerust focussen op het grote werk: het verhuizen van de spullen. Het zal enorm veel stress schelen wanneer je niet gestoord wordt door deze dingen, die eigenlijk zo geregeld zijn als je er even voor gaat zitten. Wij wensen je heel veel succes met verhuizen!